Най-нови продукти

Мъжки Спортен Екип NOREX kod:5066-4

Мъжки Спортен Екип NOREX kod:5066-4

 НОВО СЕЗОН ЕСЕН - ЗИМА 2023  Този продукт с уникален дизайн от спортната серия NOREX..

65.00 лв.

Мъжки Спортен Екип NOREX kod:5066-3

Мъжки Спортен Екип NOREX kod:5066-3

 НОВО СЕЗОН ЕСЕН - ЗИМА 2023  Този продукт с уникален дизайн от спортната серия NOREX..

65.00 лв.

Мъжки Спортен Екип NOREX kod:5066-2

Мъжки Спортен Екип NOREX kod:5066-2

 НОВО СЕЗОН ЕСЕН - ЗИМА 2023  Този продукт с уникален дизайн от спортната серия NOREX..

65.00 лв.

Мъжки Спортен Екип NOREX kod:5066-1

Мъжки Спортен Екип NOREX kod:5066-1

 НОВО СЕЗОН ЕСЕН - ЗИМА 2023  Този продукт с уникален дизайн от спортната серия NOREX..

65.00 лв.

Спортните екипи и тяхното бъдеще 

Не е далече времето, когато анцугът извикваше негативни представи. Смяташе се за проява на лош вкус, ако се носи извън спортните зали и извън определени среди. Днес тези неприятни тенденции, свързани с популярната дреха за спорт, са вече в миналото. И това е добре, защото спортният анцуг заслужава да му се отреди мястото, което наистина заслужава. Една непредубедена  оценка на качествата и възможностите на тази дреха ще разсее всички съмнения към нея. 

Дефиниране на понятието анцуг 

Думата анцуг е чуждица и идва от немски. Всъщност означава костюм. Ако се опрем на изконното значение, то спортните анцузи са костюми за спорт.  

А костюмът е облеклото за работа в определени среди, които се занимават с бизнес. Това означава, че анцугът е облеклото за работа на тези, които спортуват. Вярно е, но не е само това. Спортният анцуг е нещо много повече.

Прочети още  

Характеристика на спортния анцуг 

Свикнали сме да асоциираме костюма с елегантна визия. По пътя на същата асоциация можем да гледаме на спортния анцуг като на дреха, която има потенциала да се открои със свой стил.  

И наистина тази супер удобна и практична дреха показа своя чар. От един дебел, скучен памучен панталон с ластик на кръста и глезените, анцугът вече е дреха, която се произвежда във всякакви смели цветове, ефектен дизайн, материи с най-различно качество и различни ценови диапазони.  

Модерен стил - щом вече ги виждаме по ревютата на големите модни къщи, това означава, че спортните анцузи са приети като равностойни облекла във висшата мода. А това доказва, че модните тенденции се променят невероятно с времето. И най-оптимистичната новина е, че се дава превес на практичното и удобното.  

Удобство и комфорт - в днешния забързан делник, изпълнен с препускане из града без никаква идея какво ни чака зад следващия ъгъл, няма нищо  по-безценно от цветния спортен екип. Той е удобен до безкрайност и може да се съчетае с всичко. А кантът отстрани на любим спортен бранд е възможност, която освежава визията и привлича вниманието. 

Цветово разнообразие - масовото носене на ярки, свежи и страшно комфортни анцузи вече е резон. Тази дреха позволява всякакви свободи и модни вакханалии. Еклектика, противопоставяне на сигнални цветове и принтове са неща, с които всеки смел моден експериментатор може да се позабавлява. Неоново зелено, розов бонбон, наситено червено са цветове, които можем да допуснем да се промъкнат в гардероба ни задълго само чрез екипа ни за спорт. Ако този тренд не засили мотивацията да спортуваме, то е сигурно, че ще покачи нивото на комфорта в делника ни. 

Материи за спортни анцузи 

Анцугът е актуален не само като екип за спорт, но и като с облекло с елегантна простота, което печели на своя страна много почитатели заради своята непретенциозност, създаваща чувство за свобода и удобство на тялото. И на духа. Материите, от които се изработва, допринасят за това усещане.  

Основните характеристики, които се търсят при материите за спортни екипи, са свързани с трите основни фактора: термофизиологичен, сензорен и физиологичен. 

  • Памукът е материя, подходяща за изработка на анцузите. Най-ценното е, че е хипоалергичен и не нарушава естествения въздухообмен на тялото. Абсорбира добре влагата и е устойчив.  
  • Ликрата е друг материал, използван при  производство на анцузи. Тя е гъвкава и създава усещане за хлад. Изключителната еластичност и устойчивост я правят топ материал за спортни цели. 
  • Модалът е род вискозно влакно с висока издръжливост на мокрене. Представлява второ поколение на регенерирани изкуствени влакна с отлични свойства за управление на влагата. По-хладно е от полиестера и памука. 
  • Микрофибърът е синтетично влакно, изработено от полиестер или полиамид. 

Спортните анцузи се изработват обикновено от двуслойни материи поради добрите им свойства за управление на влагата, добрата скорост на усвояване и разпръскване на потта, както и усещането за комфорт.. 

Празник на анцуга? 

Дрескодът в бизнес средите е строг, съдържа много изисквания и не дава възможност за преразглеждането им. Има изискване облеклото в офиса да следва плътно мащаба на задачите, а това натоварва и е скучно.  

По тази причина още преди повече от половин век се появява идеята да има ден за тайм аут от бизнес облеклото. От 2009 година навлезе идеята за един ден всички да бъдат облечени в анцузи. Така 21 януари стана ден на анцуга. И макар да не е включен в календара като Международен ден на анцуга, 21 януари набира все повече привърженици. Хората желаят да бъдат небрежно стилни и да усещат пълна свобода в движенията си поне за един ден. 

Бъдещето на спортните анцузи 

Няма никакво съмнение, че бъдещето на спортните продукти и в частност на екипите за спорт е свързано с развитието на смарт технологиите. Бързият възход на тези технологии дава индикации, че не е далече времето, когато това, което смятаме днес като научна фантастика ще бъде реалност в ежедневието.  

  • Електронни материи - тъкани, които ще комуникират с нашите мобилни устройства, или така наречената електронна материя.  Това са платове с вградена електроника, които препращат сигнали до личния телефон за състоянието на организма. Резонно е да се предполага, че спортните екипи ще бъдат първите дрехи оборудвани с такива технологии. 
  • Нанотехнологична тъкан  - от преди 10 години вече се говори за тъкан на основата на нанотехнологиите, която ще бъде абсолютно водоустойчива.  Материи с висока хидроскопичност, които не се оцветяват, немачкаеми са, не задържат влагата и миризмата на тялото. Това е вероятното бъдеще на спортните анцузи, в които дори изпотени, активно живеещите хора ще изглеждат винаги свежи. А екипът за спорт ще изисква минимална поддръжка. 
  • Принтирането на дрехи - то все още е в сферите на фантастиката, но    със сигурност ще започне от дрехите за спорт. Лесното рециклиране на анцуга е примамлива идея, която ще бъде посрещната радушно от активно спортуващите, както и от хората, които обичат да бъдат различни всеки ден. 

Бъдещето пред анцуга е светло и интригуващо. Тази дреха ще бъде пионерът, който ще проправи пътя на нововъведенията в облеклото на бъдещето.